Familjen i farten väljer Mondeo

Med småbarn och hus på landet kan rätt bil vara pusselbiten som får vardagen att gå ihop. För familjen Wicklund/Lundberg i Norrtälje är det Ford Mondeo som gäller.

NÅGRA MIL UTANFÖR NORRTÄLJE, i en modern enplansvilla, bor David och Catharina med sina två killar Folke, 4 år, och Tage, 6 månader. Som för de flesta småbarnsfamiljer är det fullt ös i vardagen – till och från jobb, förskola, mataffär, barnavårdscentralen och så vidare.
– Jag jobbar som rörmokare, Catta är föräldraledig med Tage och Folke går i förskola. Det mesta kretsar kring barnen, säger David Wicklund.

Norrtälje är för många en sommarstad. Men familjen Wicklund/Lundgren njuter av närheten till skärgård och natur året om.
– När vi är lediga åker vi gärna till stugan, ett gammalt soldattorp från 1700-talet, eller till Cattas föräldrar som har kor och hästar. Marholmen och Spillersboda brygga är andra populära utflyktsmål. Där finns lekpark, fina promenadstråk och vatten, berättar David.

”DET BARA MÅSTE FUNKA – VARJE DAG”. Vinter som sommar, vardag som helg – att bilen startar, rullar och rymmer allt från pulkor och barnvagnar till matkassar och skötväska, är en förutsättning för att få livet att funka smidigt.
– Vi har valt att bo på landet och som vårt liv ser ut just nu är en pålitlig, bekväm och rymlig familjebil ett måste. Det bara måste funka – varje dag, säger David.

Mondeon kom in i bilden i september 2017, då David och Catta kände att de behövde en stor kombi som var fyrhjulsdriven. När en tidigare bil, av annat märke, gick sönder lånade familjen en Mondeo – och föll pladask.
– Vår Mondeo är en businessutrustad iAWD från 2016. Den går på diesel, har automatväxel, parkeringsvärmare, fällbar dragkrok, navigator och backkamera. Hela familjen, till och med jag som är 190 cm, sitter bekvämt, även på långresor. Vi åker tyst och lugnt. Med klädsel i mocka/delläder är bilen lätt att hålla ren invändigt, perfekt när man har småbarn. Mondeon är praktisk och känns säker. Och så är den snygg, säger David.

SÅLD PÅ FORD. Bredvid Mondeon på uppfarten står två bilar till – en Ford Focus RS Edition 2018 och en Ford Kuga AWD från 2013.
– Ja, jag är Ford-frälst. Mitt stora bilintresse och min starka relation till Ford har jag ärvt från pappa och farfar. Ford har alltid haft estetiskt fina bilar med häftiga dekorer som är lätta att känna igen. Min första bil var en babyblå Ford Sierra. Och sen har det bara fortsatt, säger David och berättar förtjust om streetraces, motorklubbar, rallyn och drömbilar.

Tidigare satt David i styrelsen för Ford Club Sweden, idag är han ”bara” aktiv medlem – med betoning på aktiv. Kommande påskhelg kommer han stå i klubbens monter på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping.
– Ford är ett intressant varumärke med en spännande historia, som en gång i tiden gjorde bilen tillgänglig för vanligt folk i stället för att satsa på lyxbilar. Jag gillar Fords helhetstänk. För mig betyder det trygghet, säger David.

Bilintresset har han fört vidare till äldste sonen Folke som glatt hänger med på olika motoraktiviteter, medan sambon Catta framförallt tycker det känns tryggt att David är så påläst. Och så gillar hon alla bekvämligheter i Mondeon förstås.

HYBRID NÄSTA? I januari 2019 visade Ford upp sin nya Mondeo-flotta under Brussels Motor Show. En av höjdpunkterna var den helt nya hybridkombin Mondeo, som är en av totalt 40 elektriska modeller som Ford ska lansera fram till 2022.

Fords utveckling av hybriddrivlinan, 2,0-liters EcoBlue dieselmotor och den åttastegade automatlådan är alla viktiga delar som bidrar till ännu bättre körupplevelser med Fords nya Mondeo-modeller.
– Jag håller mig uppdaterad och vid nästa bilbyte är det inte omöjligt att det blir en hybrid. Men som barnfamilj är det inte nödvändigtvis den senaste tekniken som prioriteras – lastvikt, dragvikt, driftsäkerhet och lastutrymme får gå före. Just nu är vi mer än nöjda med vår Mondeo. Den fyller våra behov och får vardagen att snurra lättare, säger David.

    Dela artikel

Aktuellt

Senaste numret av Nytt från din Fordhandlare

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Familjen i farten väljer Mondeo

Med småbarn och hus på landet kan rätt bil vara pusselbiten som får vardagen att gå ihop.

Läs mer
Alla nyheter