Mot nya upptäckter med nya Explorer

Familjen Cannerborg är en aktiv trebarnsfamilj som älskar äventyr och resor. Favoritresmålet hittills är Seychellerna, men lika mycket uppskattar de att bila i vårt vackra och väldigt avlånga Sverige. Inte minst till Lainio, Johns lilla hemby långt upp i norraste Norrland. 
– Vi längtar efter att få sätta oss i vår splitternya Explorer och köra de 150 milen dit nästa sommar, säger Emilie. Det är ren körglädje!

Emilie och John Cannerborg är inte rädda för att pröva nya saker. Vilket även gäller bilar. I slutet av september blev de Jönköpings första ägare till nya Ford Explorer Plug-In Hybrid – och de bestämde sig utan att provköra.
– Vi hade inte ens sett den, skrattar Emilie, eftersom den inte fanns i Sverige när vi beställde den. Men vi kände direkt att detta är bilen för oss.
– Det var faktiskt inget svårt beslut, säger John. Vi letade efter en rejäl sjusitsig hybrid som skulle vara både säker och rolig att köra. Gärna lite tuffare än Volkswagen Sharan som vi hade tidigare.
– Dessutom gillar vi Amerika där vi har släktingar och varit mycket. Vi har båda vuxit upp med stora bilar.

Allt – och lite till. Efter några veckor med nya Explorer kan de konstatera att Explorer till och med överträffat förväntningarna.
– Jag är faktiskt lite stolt när jag kör omkring i den, erkänner John. På kvällarna kan jag få lust att ta en biltur bara för att den är så kul att köra.
– Det är en mycket välutrustad bil, säger Emilie. Den har alla finesser man kan tänka sig, och lite till.
Extra tacksam är hon för kollissionsvarnaren som bromsar automatiskt.
– Jag har aldrig någonsin krockat i hela mitt liv, men vi hade bara haft bilen några dagar när det kom en bil i väldigt hög fart när jag backade ut från garageuppfarten. Utan kollisionsvarnaren hade det blivit min första krock.
John – som är IT-entreprenör och driver det framgångsrika företaget Exevator AB – menar att Explorer är ett väldigt smart val som företagare.
– Låg skatt, fördelaktigt förmånsvärde och en stor del av milen på el. Väldigt mycket bil för pengarna.

Det kanske allra bästa är ändå utrymmet.
– Det är väldigt gott om plats för en familj med tre barn och bilbarnstolar, säger Emilie. Och bagaget är verkligen jättestort. Emilie och John skjutsar barnen till och från skolan och deras olika aktiviteter. Inte sällan är någon kompis med, till barnens stora glädje.
– Det är roligt att man kan ta flera kompisar med sig i bilen, säger Wilhelm, 8 år.
– Och bilen är så hög och man ser bra från den, säger en lika nöjd Hjalmar, 6 år.
Treåriga Judith är väldigt nöjd med att man kan ändra färgen på ljuset i handtagen och mugghållaren till rosa.

Familjen Cannerborg älskar som sagt att resa. Gärna med barn. Sedan ett par år tillbaka driver Emilie resebloggen OtterMonkey som handlar just om att resa med barn.
– Jag skriver om resmål både i Sverige och utomlands, och hoppas kunna inspirera till nya spännande resmål. Jag vill göra det enkelt för läsarna att resa med barn genom olika tips och trix som underlättar resandet. Varje år åker familjen till Johns hemby Lainio, 12 mil öster om Kiruna.
– Ibland kör vi den vackra inlandsvägen som tar drygt 20 timmar effektiv körning, berättar John. Ser verkligen fram emot att få köra den vägen med vår Explorer.Foto: Kristofer Samuelsson. Text: Henrik Josefson.

    Dela artikel

Aktuellt

Nytt från din Fordhandlare – Nr 4 2020

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang.

Läs mer
Alla nyheter