Nya Explorer Plug-In Hybrid visade sin styrka

Den 23 september samlades ett antal journalister vid Lännersta för att testa nya, sensationella Ford Explorer Plug-In Hybrid. Många blev överraskade över den rejäla bilens prestanda under huven.
– De hade nog inte väntat sig en så kraftfull acceleration, säger produktchef Timo Kabus.

Provkörningen och pressträffen skedde passande nog på The Old Smokehouse, Sveriges kanske mest amerikadoftande BBQ-restaurang. Explorer är ju på många sätt en riktig jänkare med sina mjuka sköna säten och sin tuffa attityd. Många blev också överraskade över den stora bilens accelerationsförmåga.
– Trots sina 2,6 ton är Explorer väldigt pigg och snabb, förklarar Timo Kabus. 457 hk och kraftfulla 825 Nm i vridmoment är en hiskelig massa kraft och Explorer accelererar väldigt snabbt i alla lägen.

Andra egenskaper som imponerade på besökarna var rymligheten; takhöjden och det generösa bagageutrymmet.

Eventets stjärna var onekligen nya Explorer, men Ford tog även tillfället i akt att visa upp fler modeller och bredden i Fords modellprogram. Journalisterna fick bland annat också testa Focus ST, nya Ford Puma och pickupen Ford Ranger.
– Det var väldigt uppskattat att få möjlighet att testa flera olika modeller under samma dag, säger Timo. Så brukar det inte vara på provkörningar.

Det var också första gången en liknande provkörning genomfördes i Sverige, vilket delvis berodde på pandemin men delvis också något som Ford tänker sig mer av i framtiden.
– Det är klart att journalisterna tycker det är en fördel att bara behöva lägga 4 timmar på det här, istället för 48 timmar. Men den viktigaste fördelen med att vara i Sverige är ju att vi sparade in 15 flygresor. Det ligger helt i linje med vårt ständiga miljöarbete på alla områden.

    Dela artikel

Aktuellt

Nytt från din Fordhandlare – Nr 4 2020

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang.

Läs mer
Alla nyheter