Nya Puma ST – både spännande och praktisk

Exklusiv prestanda, tuff styling och innovativa funktioner gör nya Puma ST rolig att köra. Samtidigt är den otroligt praktisk med sitt kompakta SUV-format och rejäla lastutrymme.

Nu presenterar Ford nya Puma ST med den hyllade kördynamiken från Ford Performance – för första gången i Europa. Och kombinationen av körglädje och funktion är avgörande:
– Riktiga entusiaster kommer inte nöja sig med mindre spänning bara för att livet kräver en ”förnuftigare” bil, säger Stefan Müntzinger, Europachef för Ford Performance, och konstaterar stolt:
– Vi tror att vi har den bästa kompakta SUV:en i segmentet.

Puma ST drivs av en 1,5-liters EcoBoostmotor på 200 hästkrafter och löser lätt 0–100 kilometer i timmen på 6,7 sekunder. Det här är dessutom den första kompakta SUV:en med differentialbroms, som optimerar greppet för framvagnen. Styrningen är ett fokusområde för alla ST-modeller och Puma ST svarar direkt och exakt.

Den sportiga designen kombinerar form och funktion. Spoilern i främre stötfångaren ökar nedpressningen i framvagnen med nästan 80 procent, medan den stora takspoilern bak ger optimerad aerodynamik. Lastutrymmet landar på rejäla 456 liter med hjälp av Fords MegaBox – ett extra förvaringsutrymme på 80 liter under bagagerumsgolvet.

Puma ST finns hos utvalda Fordhandlare i Sverige från och med december i år.

Få feeling i interaktiv filmserie
I samband med lanseringen av Puma ST släpps en interaktiv filmserie, Next Level, där du kan utforska bilen och styra dig igenom en höghastighetsjakt i både verkliga och virtuella landskap. Se filmerna här.

    Dela artikel

Aktuellt

Nytt från din Fordhandlare – Nr 4 2020

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang.

Läs mer
Alla nyheter