Praktiskt format för en aktiv livsstil

Nu kommer sprillans nya Focus Active – en del av Fords nya Active-serie i crossover-utförande, perfekt för den äventyrliga föraren eller familjen i farten. Ett varmt välkomnande väntas. För vi svenskar kör gärna en aktiv livsstil.

Nya Focus Active är praktisk, mångsidig och funktionell. Med en högre förarposition och större hjul känner du dig lika säker och hemma i stadstrafik som på landsväg och motorväg. I din nya Focus Active är det du som styr – på riktigt.

Active crossover är ett helt nytt koncept för Ford. Focus och Fiesta är först ut med den SUV-inspirerade designen. Form och funktion kombineras för en robust men ändå sofistikerad interiör – en utmärkt blandning mellan en personbil och en SUV. Tillsammans med en serie smarta teknologier kan du ta kontroll över dina äventyr.

Stor packning och flera passagerare
Precis som övriga Focusmodeller kommer Focus Active även i kombiutförande. Tur det, för visst älskar vi volymen i en kombi och möjligheten att packa mycket – barnvagnar, hundburar, golfbagar, skidor, kläder och utrustning för alla tänkbara aktiviteter och väder. Och vi vill ha plats för många – storfamiljen och gärna halva fotbollslaget.

Glädje och trygghet på vägen
Med Active får du en bil som är redo för äventyr men med samma fina köregenskaper som en elegant Focus Titanium eller sportig ST-Line. Ford har med andra ord inte kompromissat med körglädjen eller säkerheten. Nyligen fick nya Focus högsta betyget med fem stjärnor i Euro NCAPs krocktest. Främst berömdes Focus för sin aktiva säkerhetsteknik, förarassistans och bekvämlighet. Det gör Active till ett självklart val för äventyrliga förare och aktiva familjer.

Nya Focus och Fiesta Active är utrustade med upphöjd markfrigång och körposition, takreling, unika aluminiumfälgar och extra breda hjulbågar. De ser onekligen tuffa ut, men kan de prestera när det gäller? Jodå, många lär bli överraskade över hur Active klarar de tuffaste vägarna.

I nya Focus Active har förarpositionen höjts med 30 millimeter jämfört med standarden för Focus chassi, medan Fiesta Active har höjts med 18 mm. Den ökade höjden ger bättre sikt och möjlighet att upptäcka faror och hinder på vägen.

Actives chassiinställningar är unika. Varje bil har skräddarsydda inställningar för fjädrarna och stötdämparna i kombination med elektronisk styrning och elektronisk stabilitetskontroll (ESC) för ökad komfort och närvaro. Focus och Fiesta Active har Fords valbara körlägesteknik som gör att du kan välja mellan olika körlägen; Normal, Sport, Eco, Slippery och Trail Mode. Active ger dig fler valmöjligheter, helt enkelt.

Nya Focus Active lanseras under första kvartalet 2019 och finns att beställa hos din Fordhandlare redan nu. 

    Dela artikel

Aktuellt

Senaste numret av Nytt från din Fordhandlare

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Familjen i farten väljer Mondeo

Med småbarn och hus på landet kan rätt bil vara pusselbiten som får vardagen att gå ihop.

Läs mer
Alla nyheter