Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang. En klassisk bil som andas snabbhet och stil. Med en sådan image kräver en uppföljare perfektion. Därför har utvecklingsprocessen fått ta tid och utgår helt från användaren.

Ford har fokuserat på förarens behov och hittat den ultimata körupplevelsen. Den ikoniska själen finns kvar och står som vanligt för frihet, prestanda och tuffhet. Däremot har man adderat framtidens sätt att äga och köra bil. En helelektrifierad SUV.  Hållbarhet i fokus med fantastisk räckvidd. En laddning tar dig inte mindre än 600 km. Vill du snabbladda lovar den kraftfulla klassikern 119km körning på endast 10 minuters laddning.

Teknologin är innovativ och presenterar en rad nya funktioner såsom automatiska uppdateringar av bilens digitala funktioner samt. Samtidigt finns arvet som världens mest säljande och klassiska sport-coupé kvar, men med förbättrade utrymmen även för en växande familj. Prestandan är självklart hög och SUVens kraft lovar 0–100 på fem sekunder. Den nya Mustang Mach-E lanseras i två varianter, en med standardfunktion samt en med utökad batterikapacitet och ytterligare tillvalsmöjlighet för fyrhjulsdrift som styrs av en permanent magnetmotor.

Mach-E ger full skattebonus tack vare den rena eldriften. Beloppet är idag 60 000 kronor enligt Bonus-Malussystemet. Den nya Mustang-modellen finns nu att beställa hos svenska återförsäljare. Mer information om bilen hittar du på Fords hemsida www.ford.se

Bilen kommer säljas i fyra versioner i Sverige:

 • RWD Standard Range
  574 900 SEK med upp till 440 km räckvidd
 • RWD Long Range
  649 900 SEK med upp till 610 km räckvidd
 • AWD Standard Range
  644 900 SEK med upp till 400 km räckvidd
 • AWD Long Range
  734 900 SEK med upp till 540 km räckvidd

Beräknad leverans till svenska kunder från april 2021.

  Dela artikel

Aktuellt

Nytt från din Fordhandlare – Nr 4 2020

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang.

Läs mer
Alla nyheter