Samarbetspartner för framtiden

Att vara marknadsledande innebär också att föregå med gott exempel. Det har JSB Construction tagit fasta på. Med omtanke om människa och miljö.

I Karlshamn ligger JSB Construction AB. År 1997 anlitade grundaren Pether Fredholm företaget John Svensson Byggnadsfirma AB för ett uppdrag. Man fick god kontakt och när firman dessvärre fick ekonomiska problem valde Pether att ta över. Det var så det började. Bolaget har vuxit från ett lokalt litet företag till en koncern som i dag omsätter över 2 miljarder.
Idag har JSB Construction fyra starka affärsområden inom bygg. Bolaget bygger och underhåller bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter över hela Sverige, med omtanke om människa och miljö.
Bolaget samarbetar med bland annat Gert Wingårdh och Torsten Cai Larsen och har kontor över hela landet. Omsättningen är 2,5 miljarder och sysselsätter 400 anställda och är ett av Sveriges största privata byggföretag.


För vd Pether Fredholm
har det alltid varit viktigt att företaget ska vara ett föredöme i branschen. Ända sedan starten har bolaget arbetat för att göra nytta i samhället och det hållbara tänkandet har alltid funnits med. Man vill helt enkelt att bolaget ska spegla samhället när man fokuserar på miljö, klimat, människors mående och inte minst mångfald och människors lika värde. Idag är JSB Construction en av de ledande i branschen då det kommer till allt från arbetsvillkor till hållbarhet på flera plan. Man utmanar branschen, kunden och sig själva och gillar att tänka nytt. Dessutom går JSB längst fram när det handlar om att återupprätta byggbranschens rykte som schysst och ärligt.

Ett bolag som arbetar i en rörlig bransch som byggbranschen behöver förstås en gedigen uppställning av pålitliga fordon och även här får klimat och miljö vara i fokus. Redan 1997 kom Pether i kontakt med Ford i Karlshamn och köpte sin första Ford till företaget. Mycket tack vare det goda bemötande och service som han upplevde. Och så har det fortsatt. För att kunna driva ett framgångsrikt företag krävs pålitliga och drivna samarbetspartners.
Och ska man vara ett föredöme som dessutom står för hållbarhet så krävs det förstås att det genomsyrar allt man gör. Även då det kommer till val av bilar. Idag har JSB Construction över 150 bilar i sin flotta, majoriteten är Ford. Även på tjänstebilssidan väljer många Ford.
– Just nu ser vi över vår bilstrategi och där är förstås de elbilar som kommer intressanta. Vi går från att titta på initial anskaffningskostnad till att istället se över vad varje bil kostar att köra och äga per månad. Där har elbilar en klar fördel. Och givetvis är miljöaspekten något vi alltid tittar på och är noga med, säger Pether.

Ola Szasz är byggservicechef och kör Ford Focus EcoBlue varje dag på jobbet. Bilen är smidig och pålitlig, vilket är ovärderligt när det handlar om att ta sig till många olika platser på en och samma dag. Ola besöker ofta kunder eller överblickar olika pågående projekt. Dessutom tycker Ola att den är enormt skön att köra – att den är snäll mot miljön är förstås ännu ett plus.
– Ford i Karlshamn har alltid givit oss bästa möjliga service för oss och våra fordon, berättar Ola. Självklart fortsätter och fördjupas ett sånt samarbete, fortsätter han. Får Pether och Ola tycka så blir det Ford även framåt. Relationen med Ford i Karlshamn ser även han som unik.
– De har verkligen ställt upp för oss och ser alltid till att lösa det vi behöver. De har till och med hämtat och lämnat våra bilar när det har krisat. De är guld värda! avslutar Pether.


Fotograf: Kristofer Samuelsson  Text: Lisa Wahman

    Dela artikel

Aktuellt

Nytt från din Fordhandlare – Nr 4 2020

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang.

Läs mer
Alla nyheter