Unna dig själv en genomgång av bilen innan bilsemestern

Äntligen dags att ge sig ut på vägarna! Vi är många som under våren detaljerat studerat vägkartor, entusiastiskt planerat rutter och noga förberett den efterlängtade bilsemestern. För att resan ska bli så lyckad som möjligt bör vi också se till att bilen är lika förberedd.
– En genomgång av bilen innan resan är absolut att rekommendera, säger Mimmi Stenström på Dahlqvists Bil AB i Kristianstad. Det är ett enkelt sätt att undvika onödiga problem på vägen.

Många kanske hellre väljer att lägga sina semesterpengar på boendet, maten eller andra roligare saker under resan, men en genomgång av bilen bör man unna sig.
– Ja, en service minimerar ju riskerna att något händer och eftersom ett problem med bilen kan bli både dyrt och ta dyrbar tid från resan så är det absolut värt det, menar Mimmi.

Kolla bromsar, däck och vätskenivåer
För att få bilresan så bra och säker som möjligt finns det några saker att tänka på.
– Har du inte nyligen servat din bil bör du göra det, säger Mimmi. Och även om man har gjort service bör du ta en extrakoll på bromsar, däck och vätskenivåer. Ska du semestra i Europa rekommenderar jag även att kontrollera klimatanläggningen, det är inte roligt om den inte funkar i hettan.

Bilen i bästa tänkbara skick – och fri assistans
Mimmi rekommenderar alla Fordägare att göra kontrollen hos en auktoriserad Fordverkstad.
– Ja, absolut. Det är bara hos en auktoriserad verkstad du får hjälp av specialutbildade servicetekniker med rätt kunskap och rätt verktyg. På så sätt kan du känna dig säker på att din bil är i bästa tänkbara skick inför resan. Dessutom får du alltid ett års fri assistans i samband med service.

Trygg dygnet runt i nästan hela Europa
När du servar bilen hos en auktoriserad Fordverkstad ingår alltid Ford Assistans, oavsett bilens ålder eller körsträcka. Det är bra att ha, inte minst på semestern, menar Mimmi.
– Ford Assistans innefattar bland annat vägassistans, bärgning, hjälp med hyrbil och hotellövernattning om olyckan är framme. Den fungerar i nästan hela Europa, och då är hjälpen bara ett telefonsamtal bort var du än är. Väldigt tryggt i ett semesterstängt Europa.

    Dela artikel

Aktuellt

Nytt från din Fordhandlare – Nr 4 2020

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Rebellisk hållbarhet hos nya Mach-E

Det har väl knappast undgått någon att Ford, för först gången på 55 år, lanserar en helt ny Mustang.

Läs mer
Alla nyheter