Uppkoppling och elektrifiering – världspremiär och sneak peek

En ny Transitfamilj med inbyggd uppkoppling och avancerad elektrifiering. Världspremiär för nya Transit Custom som plug in-hybrid. Och en sneak peek på Fords Mustanginspirerade helelektriska personbil. Allt hände på transportbilsmässan i Hannover i september.

Uppkopplad Transitfamilj
Ford satsar stort på att leverera fördelarna med uppkopplingsteknik i alla sina transportbilar i Europa. På IAA Commercial Vehicle Show i tyska Hannover presenterades en komplett uppställning av Transitmodeller med inbyggda modem. I spetsen syntes den nya tvåtonnaren Transit Custom som hade världspremiär på mässan, följd av flera Ford-utvecklade tjänster som hjälper dig att maxa företagets verksamhet.

Transit som plug in- och mildhybrid
På mässan visades Transit Custom som plug in-hybrid (PHEV) i sin serieproducerade form. Transit Custom PHEV, som tar sig fem mil på ren eldrift, har ett vätskekylt litium-jonbatteri under lastgolvet, vilket ger både bättre bränsleekonomi och samma stora lastutrymme som en vanlig skåpbil. Plug in-hybriden lanseras i Sverige under 2019, efter flera års testkörning i London.

Tvåtonnaren Transit kommer även att finnas som 48 volts mild hybrid (mHEV) som passar bra vid start-stopp-körning i stadsmiljö. Även denna variant lanseras 2019.

Mustanginspirerad SUV
På personbilssidan introducerar Ford en helelektrisk Mustanginspirerad SUV med en förväntad räckvidd på minst 480 km. Under mässan i Hannover fick besökarna förhandskika på skissversionen av den nya modellen. Bakom den allra första modellen står Ford Team Edison som bildats särskilt för att utveckla elektriska fordon för världsmarknaden. Lansering sker 2020.

    Dela artikel

Aktuellt

Senaste numret av Nytt från din Fordhandlare

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Familjen i farten väljer Mondeo

Med småbarn och hus på landet kan rätt bil vara pusselbiten som får vardagen att gå ihop.

Läs mer
Alla nyheter