Vår tid är nu

Ford satsar 11 miljarder dollar på utveckling av helelektrifierade bilar, även kallade BEV, Battery Electric Vehicles. Darren Palmer, produktutvecklingsansvarig för Ford BEV, berättar hur Ford Team Edison arbetar med utveckling av fordonen och kundupplevelsen.

Vad gör Team Edison?
Ford Team Edison är ett multinationellt team med 70 personer som arbetar med utvecklingen av BEV – inte bara fordonen utan hela kundupplevelsen. Vi arbetar med människan i centrum i den takt vi behöver för att lyckas leverera våra BEV-planer. I vårt arbete drar vi nytta av alla Fords erfarenheter och kompetenser.

Teamet är baserat i Corktown, Detroit. Anläggningen har utformats för att uppmuntra ett tvärfunktionellt och flexibelt samarbete – att använda kompetenser från alla avdelningar för att lösa ett problem tillsammans. Corktowns läge i centrala Detroit hjälper teamet att förstå och uppleva behoven hos stadskunder.

Vilka produkter arbetar ni med?
Vår första BEV-lansering i Europa startar 2020 med en Mustang-inspirerad SUV. Detta fordon kommer vara unikt på marknaden – till ett pris som våra kunder kommer att älska.

Globalt planerar vi att leverera 40 elektrifierade fordon, inklusive hybrider, fram till år 2022. Varje BEV är inspirerat av våra mest ikoniska produkter för att ge våra kunder något de aldrig upplevt tidigare. Jag är övertygad om att de i sin tur kommer locka fler kunder att byta till en BEV. 

Vad ser du för utmaningar?
Det finns flera utmaningar. En är att BEV-landskapet förändras så snabbt. Vi måste arbeta på ett nytt sätt, och förutse hur tekniken utvecklas och kan förbättra människors liv. Det är därför vi har ett människocentrerat arbetssätt.

En annan stor utmaning är att vi måste se till att våra kunder har den laddningsinfrastruktur de behöver. Ännu en utmaning är kundernas allt högre förväntningar när det gäller den digitala upplevelsen.

Hur ligger vi till?
Timing betyder allt. Vår strategi är att göra BEV-upplevelsen tillgänglig för en större grupp människor. Det är något Ford är briljant på! Och rätt tidpunkt för Ford att göra det är nu.

Vi spår en ökad efterfrågan på BEV de närmaste två till fem åren – inte bara på grund av lagstiftning eller miljöfördelar, utan med anledning av förbättrade funktioner som gör skillnad i människors liv. Det kommer alltid att finnas en blandning av hybrid, förbränning och BEV, men de bästa bilarna för många människor är förmodligen BEV.

 

 

 

 

    Dela artikel

Aktuellt

Senaste numret av Nytt från din Fordhandlare

Nu finns senaste numret av Nytt från din Fordhandlare att läsa.

Läs mer

Familjen i farten väljer Mondeo

Med småbarn och hus på landet kan rätt bil vara pusselbiten som får vardagen att gå ihop.

Läs mer
Alla nyheter